ProtoTRAK CNC
Jan Crispyn

Dirk Pannecoucke gaat van conventioneel naar ProtoTRAK

NIEUWE DRAAIBANK BIEDT MEER MOGELIJKHEDEN

VAN CONVENTIONEEL NAAR PROTOTRAK

"Een slimme zet, want sinds deze investering is ons orderboekje voller dan ooit tevoren" Dirk Pannecoucke.

Dirk Pannecoucke Metaalconstructies bvba maakt al 25 jaar metalen onderdelen voor uiteenlopende toepassingen en sectoren.
Om voortaan sneller en nauwkeuriger draaiwerk te kunnen afleveren, investeerde het familiebedrijf onlangs in een nieuwe draaibank die werd geleverd door Crispyn uit Maldegem.
In tegenstelling tot de vorige, conventionele machine, heeft die een ProtoTRAK-besturing. "Een slimme zet, want sinds deze investering is ons orderboekje voller dan ooit tevoren", stelt zaakvoerder Dirk Pannecoucke.

OP MAAT

Dirk Pannecoucke startte precies een kwarteeuw geleden met zijn algemene metaalconstructiewerken in Ledegem.
Naast zijn vrouw werken ondertussen ook zijn zoon en dochter mee in het West-Vlaamse familiebedrijf, waar voorts ook drie 'externe' medewerkers op de loonlijst staan.
De activiteiten breidden doorheen de jaren uit van draaien, frezen, zagen, boren en lassen, tot spuitlakken en montage.

Naast laswerk, voert Dirk Pannecoucke nog tal van andere bewerkingen uit

"Bij ons gaat het vooral om maatwerk op vraag van de klanten, die zowel bedrijven als particulieren uit de regio kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan transportbanden en trappen, of ook nog aan hekwerken voor dierenparken", bladert Pannecoucke door een presentatiemap.

"Een vaste activiteit zijn nog de telegeleide machines om gegoten beton te nivelleren, waarvan we ondertussen drie verschillende modellen in ons gamma hebben. Het aluminium plaatwerk daarvoor wordt aangeleverd, maar we maken ook zelf veel onderdelen voor die wagentjes in ons machinepark. Wij assembleren alles en vervolgens ontfermt een derde partij zich nog over de elektronica en de hydrauliek. Zo hebben wij hier al meer dan vijftig dergelijke karretjes geproduceerd", zegt de zaakvoerder.

PROTOTRAK-DRAAIBANK

"Wij hebben veel draaiwerk, wat we voorheen op een conventionele draaibank uitvoerden. Toen ik bij mijn voormalige machineleverancier ging aankloppen voor een teach-indraaibank, raadde hij mij Crispyn aan, omdat hijzelf met pensioen zou gaan. Na een demonstratie in hun showroom raakte ik meteen overtuigd van de RLX 555-draaibank van XYZ, met ProtoTRAK-bediening", zegt Pannecoucke.

"Dankzij de eenvoudige, Nederlandstalige besturing en instelling is die machine ideaal voor stukwerk en kleine series. Je kan er trouwens nog steeds manueel op draaien, of kiezen voor full-CNC. Daarmee lost de machine perfect onze noden in en ook qua afmetingen sluit die volledig aan op onze werkzaamheden, met een maximale draaidiameter van 560 mm, een doorlaat van 104 mm en een centerafstand van 1.750 mm", aldus de zaakvoerder.

Een bijzondere, vaste bedrijfsactiviteit is de productie van deze telegeleide betonnivelleringmachines

"Sinds de investering in de nieuwe draaibank is ons orderboekje voller dan ooit tevoren"
"Dankzij de eenvoudige besturing en instelling is de machine ideaal voor stukwerk en kleine series", weet Pannecoucke

VOORDELEN

Daarmee kan het bedrijf voortaan zelf meer taken uitvoeren, in plaats van die te moeten uitbesteden. "Denk daarbij niet alleen aan de stukafmetingen, maar ook aan de vormen daarvan. Zo konden wij op de conventionele draaibank geen complexe, holle of bolle vormen vervaardigen.
Nu lukt dat wel en bovendien kan dit vrij eenvoudig.
Sinds de investering in de nieuwe draaibank is ons orderboekje voller dan ooit tevoren en de machine stond dan ook nog geen enkele dag stil", prijst Pannecoucke zich gelukkig.  

"De machine is heel eenvoudig te besturen en in te stellen"

Bovendien werkt de nieuwe draaibank sneller én nauwkeuriger dan de vorige.
"Hebben we hier toch eens een kleine serie te maken, dan kun je er zeker van zijn dat het eerste en laatste stuk van die reeks exact dezelfde afmetingen zullen hebben.
Ook qua betrouwbaarheid scoort de machine dus goed", klinkt het.

Onder meer deze onderdelen werden op de draaibank gemaakt

ONDERHOUD

De nieuwe machine is overigens een welgekomen nieuwe uitdaging voor de vaste operator, die hiermee zijn werkvreugde en -trots opgekrikt zag. "We hebben hem meteen betrokken bij de dagopleiding; bij de leverancier ter plekke. Hij draagt heel goed zorg voor de nieuwe draaibank, waardoor onderhoud volgens mij niet snel nodig zal zijn. Toch zijn we van plan om sowieso één keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren, om op die manier eventuele storingen te snel af te zijn", aldus nog Pannecoucke.

Alle films van Crispyn>
Dirk Pannecoucke gaat van conventioneel naar ProtoTRAK

Machines vermeld in deze post:

No items found.

Alle categorieën:

Toon alles
Openingsuren:

Ma 8u00 - 17u00
Di 8u00 - 17u00
Wo 8u00 - 17u00
Do 8u00 - 17u00
Vr 8u00 - 17u00
Za Op afspraak
Zo GeslotenMachines Crispyn
Ambachtenlaan 3
9990 Maldegem
België
+32 (0)50 71 52 72Logo Crispyn
© Crispyn . All Rights Reserved. Genoemde prijzen zijn excl. BTW - wijzigingen voorbehouden