ProtoTRAK CNC
Jan Crispyn

Hydraumec hersteld tot de perfectie met ProtoTRAK

Hydraulica is een stiel die om vakkennis vraag. Een stelling die evenzeer opgaat voor het herstel van hydraulische componenten.
Bij Hydraumec gaan ze wat dat betreft voor niet minder dan perfectie. Sinds november kunnen ze daarvoor ook gebruikmaken van een RLX 425 draaibank van Crispyn met ProtoTRAK sturing.
Een investering die tijdswinst oplevert door het beste van twee werelden, conventioneel en CNC, te combineren.

Een enorme passie voor hydraulica. Dat was de drijfveer voor Michel Kenis om zijn bedrijf Hydraumec in 2001 uit de grond te stampen. “Het moest weer over techniek gaan. Of het nu om actuatoren, machines of volledige productielijnen gaat, ze moeten betrouwbaar en veilig kunnen werken. Hydraulica speelt daarin een cruciale rol. We dragen daartoe ons steentje bij door componenten weer in perfecte staat te herstellen. Of soms zelfs nog een stukje beter. Want zelfs als er door klanten met minderwaardige componenten wordt gewerkt, houden we aan ons motto van ‘hersteld tot perfectie’”, vat Michel Kenis het samen.

De tijdswinst waarvoor de RLX 425 draaibank zorgt is enorm, terwijl ze Hydraumec tegelijk meer mogelijkheden geeft en de kans op fouten terugschroeft.

Als het goed moet zijn

Als het goed moet zijn, weten mensen uit industrie en logistiek uit heel Vlaanderen en Zuid-Nederland dus dat ze bij Hydraumec moeten zijn. “Onze focus op herstellingen in het algemeen en hydraulica in het bijzonder maakt dat we echt het verschil kunnen maken. We halen dat niveau door enerzijds een strikte aanwervingspolitiek te hanteren en anderzijds in te zetten op nieuwe machines”, gaat Kenis verder.

Het maakt dat het atelier van Hydraumec intussen zeer goed is uitgerust. Er wordt vooral ingezet op CNC-techniek. Vorig jaar nog kwamen er twee nieuwe CNC-machines bij. “Toch hadden we ook nog een conventionele draaibank staan. Om twee redenen. Omdat conventioneel nog altijd het snelst werkt voor bepaalde eenvoudige stukken. En omdat het interessant kan zijn om het gevoel dat handwielen bieden te behouden”, geeft werkplaatsverantwoordelijke Mick Jansen mee.

“De toekomst is weliswaar aan CNC-technologie. Een draaibank die ons toeliet om nog conventioneel te werken wanneer nodig, maar die ons tegelijk in staat stelde het niveau weer hoger op te trekken voor complexere stukken”,

Tussenoplossing voor snelle productie

Die draaibank was echter aan vervanging toe. “De toekomst is weliswaar aan CNC-technologie, maar in dit geval hadden we nood aan een tussenoplossing. Een draaibank die ons toeliet om nog conventioneel te werken wanneer nodig, maar die ons tegelijk in staat stelde het niveau weer hoger op te trekken voor complexere stukken”, aldus Jansen.

De goede ervaringen van leveranciers en contacten van Hydraumec met de ProtoTrak sturing brachten Hydraumec helemaal naar Maldegem, naar Crispyn Machines en de RLX 425 van XYZ. Een machine die stukken tot 480 mm diameter aankan en 2 m tussen de punten. “De ProtoTRAK dialoogsturing maakt kinderspel van programmeerwerk. We hoeven slechts de waarden voor de begin- en einddiameter in te vullen, de machine berekent vervolgens zelfs het best mogelijke pad. Zeker voor herstellingswerk, waar het om enkelstuks gaat, wil je de programmeertijd zo kort mogelijk houden. Zelfs voor complexere stukken is de machine na tien minuten al aan het draaien. De tijdswinst is enorm, terwijl we onszelf tegelijk meer mogelijkheden gegeven hebben en de kans op fouten hebben teruggeschroefd.”

“We zijn constant op zoek naar nieuwe draaiers. Maar niet iedereen heeft nog het conventionele draaien in de vingers. De jeugd werkt liever met computergestuurde machines. Door in nieuwe machines te investeren, zoals ook deze, hopen we onze aantrekkingskracht als werkgever weer te verhogen.”

Goed over nagedacht

De RLX 425 is voor Hydraumec ook een antwoord op de schaarste aan technisch personeel. “We zijn constant op zoek naar nieuwe draaiers. Maar niet iedereen heeft nog het conventionele draaien in de vingers. De jeugd werkt liever met computergestuurde machines. Door in nieuwe machines te investeren, zoals ook deze, hopen we onze aantrekkingskracht als werkgever weer te verhogen.”

Wat Jansen apprecieert, is dat er bijzonder hard over deze machine is nagedacht. “Dat voel je aan alle details. De ergonomie zit bijvoorbeeld goed. Alles is makkelijk met de hand verplaatsbaar. En onze operatoren voelden zich in geen tijd als een vis in het water met de ProtoTRAK sturing. We konden daarbij rekenen op een zeer goede ondersteuning door Crispyn ­Machines. Niet alleen bij technische vragen van onze operatoren. Ze hebben er ook voor gezorgd dat er dezelfde klauwplaat op kwam die we al hadden. Dat maakt de klauwen makkelijk uitwisselbaar. Tijdswinst die snel zal renderen”, besluit Jansen.

Alle films van Crispyn>
Hydraumec hersteld tot de perfectie met ProtoTRAK

Machines vermeld in deze post:

Alle categorieën:

Toon alles
Openingsuren:

Ma 8u00 - 17u00
Di 8u00 - 17u00
Wo 8u00 - 17u00
Do 8u00 - 17u00
Vr 8u00 - 17u00
Za Op afspraak
Zo GeslotenMachines Crispyn
Ambachtenlaan 3
9990 Maldegem
België
+32 (0)50 71 52 72Logo Crispyn
© Crispyn . All Rights Reserved. Genoemde prijzen zijn excl. BTW - wijzigingen voorbehouden