ProtoTRAK CNC
Jan Crispyn

Gitok Kalmpthout investeert in nieuwe technologiën voor onderwijs.

Het minste wat je kan zeggen van Gitok is dat ze niet op hun lauweren rusten.
Met de komst van nieuwe innovatieve technologieën zoals 3D printen en automatiseren is de toekomst op zijn zachts gezegd boeiend te noemen.
En dat heeft Gitok goed begrepen.
De opening van het E-lab in het Gitok is hiervan een mooi voorbeeld.
In dit technologisch lab met hoogtechnologische apparatuur kunnen leerlingen experimenteren en redeneren.
Wetenschap en techniek op een vernieuwende en boeiende manier dus.
Anderhalf jaar geleden was Gitok op zoek naar nieuwe machines.
Aanvankelijk was het de bedoeling om de manuele freesmachines en draaibanken te vervangen.

"ProtoTRAK beantwoorde perfect aan de visie die wij als school dragen: een machine waarmee we onze leerlingen de moderne uitdagingen kunnen aanleren .”

‘Nieuwe degelijke conventionele machines zijn niet goedkoop, en toen we bij een bezoek aan machines Crispyn de ProtoTRAK bij toeval hadden gezien zette dat ons aan het denken’ zegt Jaak Van Boxel, Technisch adviseur-coördinator.
‘Dergelijke aankoop is een denkproces. Hoeveel willen we nog investeren in conventionele machines?’
Een vraag die wat stof deed opwaaien.
Aanvankelijk was het zeker niet de bedoeling om een CNC aan te schaffen. Bovendien was er dat jaar onvoldoende budget voor die ProtoTRAK.

‘ProtoTRAK beantwoorde echter perfect aan de visie die wij als school dragen: een machine waarmee we onze leerlingen de moderne uitdagingen kunnen aanleren’ vertelt Jaak.
Daarbij maakte de school ook de bedenking dat ze op één ProtoTRAK machine drie leerlingen kunnen plaatsen mede dankzij de ProtoTRAK offline software.
‘We hebben een extra jaar gewacht tot we budget genoeg hadden. Beter even wachten en de juiste machine aanschaffen dan snel een miskoop doen.’
De machine staat intussen geïnstalleerd tot grote tevredenheid van iedereen.
De dag voor de levering was er in Maldegem een volle dag training die alle facetten van de ProtoTRAK sturing en de machine toelichtte.

De leerkrachten waren na de opleiding heel enthousiast: ‘Het gebruiksgemak van de Nederlandstalige sturing is echt uniek te noemen.’ zegt Jaak.
De aangepaste opleiding met voorbeeldoefeningen zorgde voor een vliegende start bij de leerkrachten.
‘Bovendien kunnen we nog steeds conventioneel werken op de ProtoTRAK machine, maar ook het visualiseren op het scherm is een enorme troef.’


"De leerkrachten waren na de opleiding heel enthousiast: ‘Het gebruiksgemak van de Nederlandstalige sturing is echt uniek te noemen..”

Toen de school in Kalmthout van start ging in 1959 was GITOK nog een echte vakschool, in houten loodsen met de richtingen hout en mechanica.
Intussen zijn de loodsen al lang weg en is er door de jaren fors geïnvesteerd in modernere gebouwen en nieuwe afdelingen.
‘In al die jaren zijn we de filosofie trouw gebleven om binnen onze vakgebieden richtingen aan te bieden op verschillende niveaus,  van sterk theoretisch tot heel praktisch. Zegt Jaak Van Boxel.
'Wat we wel achter ons hebben gelaten zijn de tijden van het dragen van een overall en vuile handen. Vandaag zijn wij een technologieschool voor wetenschap en techniek’
‘Vele ouders denken nog steeds te onrechte aan de negatieve bijklank van een vakschool. Compleet onterecht, want alles uit de techniek en technologie kan hier aangeleerd worden en bovendien is er werkgelegenheid zat in de buurt.’
‘De uitdaging is ook om nog meer meisjes aan te trekken in onze richtingen, de toekomst is namelijk heel positief.

Elke dag kan je wel iets lezen over nieuwe ontwikkelingen: zelfrijdende auto’s, robotica, automatisatie... Hoe de toekomst exact zal zijn weet niemand maar het zal vast en zeker een hele revolutie zijn.'
‘ProtoTRAK past perfect in die technologische revolutie!’

“Hoe de toekomst exact zal zijn weet niemand maar het zal vast en zeker een hele revolutie zijn.'‘ProtoTRAK past perfect in die technologische revolutie!"

Gitok heeft gekozen voor de SMX 3500 bedfreesmachine.
Deze drie assige freesmachine met programmeerbaar toerental heeft een tafelverplaatsing van 787mm en maakt de perfecte combinatie tussen kracht, nauwkeurigheid en flexibiliteit.
Contacteer ons voor een half uur durende Demo van de Prototrak.
Dit kan in onze toonzaal of wij komen met een demobox tot bij u.

GITOK

Kapellensteenweg 112

2920 Kalmthout

Alle films van Crispyn>
Gitok Kalmpthout investeert in nieuwe technologiën voor onderwijs.

Machines vermeld in deze post:

No items found.

Alle categorieën:

Toon alles
Openingsuren:

Ma 8u00 - 17u00
Di 8u00 - 17u00
Wo 8u00 - 17u00
Do 8u00 - 17u00
Vr 8u00 - 17u00
Za Op afspraak
Zo GeslotenMachines Crispyn
Ambachtenlaan 3
9990 Maldegem
België
+32 (0)50 71 52 72Logo Crispyn
© Crispyn . All Rights Reserved. Genoemde prijzen zijn excl. BTW - wijzigingen voorbehouden